Within us lives the most calm, serene lake of wisdom, the most beautiful, powerful pond of kindness, compassion and clarity. Let us understand and let us dive into it within ourselves
— Yogi Bhajan

Selma Falk7928 Final.jpg

Selma Falk, coach en trainer

Kern

Bovengenoemde quote omschrijft mijn geloof kernachtig. Het is mijn drijfveer en uitgangspunt bij alles wat ik doe. Ik ervaar het in yoga, meditatie, reiki, een mooi gesprek en wandelen in de natuur met mijn hond. Mijn werk is anderen te begeleiden op hun pad naar dit innerlijke meer van wijsheid, vriendelijkheid, compassie en licht.

Wanneer we puur en in contact leven, werken en zijn, leveren we een prachtige bijdrage aan de wereld en mensen om ons heen. In mijn werk streef ik ernaar hierin een optimum te bereiken en daarmee een voorbeeld te zijn voor anderen die ik ontmoet. In de snelle wereld die om ons heen raast, blijkt het extreem belangrijk om stevig te staan. Op je beide voeten. In je eigen kern.

Angsthaas

De feedback die ik krijg is dat ik rust, respect en vertrouwen geef. Ik dring door tot de kern, daar waar het ècht over gaat. Ik ben geen angsthaas. En stel daarom de vragen waarvan de antwoorden leiden tot de kern. Dat is niet altijd eenvoudig of leuk maar in vertrouwen en verbinding leidt het wel tot de prachtigste inzichten en resultaten.

Contact

Ik ben gelukkig als ik puur contact ervaar. Ik vind het een bijzonder voorrecht een bijdrage te mogen leveren aan de groei van anderen. Het vertrouwen dat ik hierbij van anderen krijg, maakt me zeer dankbaar.

Rust en natuur

Ik vind het heerlijk te wandelen met mijn hond door de prachtige bossen rondom Oosterbeek. Het doet me goed zo vaak in de natuur te zijn. Het geeft me de rust die ik doorgeef in mijn coaching en reiki. De prachtige kracht van de natuur gebruik ik graag. Veel van mijn coachingsgesprekken vinden daarom buiten plaats.

Daily practice

Ik begin iedere dag met lichte yoga en een meditatie. Ik ben ervan overtuigd dat de relatie met en de gezondheid van mijn lichaam en geest hierdoor aanzienlijk verbetert.

Opleiding en werkervaring

Na mijn universitaire rechtenstudie deed ik werkervaring op als extern adviseur bij diverse bedrijven. Hierna volgde ik diverse trainingen (o.a. meditatie, zelfontwikkeling) en een opleiding tot professioneel coach. Tevens deed ik de opleiding tot duikinstructeur en leerde ik werken in en met water als watercoach. In 2017 ben ik gecertificeerd tot Kundalini Yoga Teacher.

Mijn juridische basis leerde me snel analyseren, ordenen en begrijpen. Aangevuld met een opleiding tot professioneel coach en een groot aantal specifieke vakinhoudelijke cursussen en trainingen ben ik een gewaardeerde coach en trainer op niveau.

Specialisatie Niet Aangeboren Hersenletsel

Een aantal jaren werkte ik als ambulant begeleider bij mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel. Deze specialisatie geeft me veel extra inzicht en ervaring in begeleiden bij keuze processen, verlies- en rouwverwerking, communiceren en planning en organisatie. Ik volgde diverse vakinhoudelijke cursussen en trainingen op dit gebied zoals: omgaan met Niet Aangeboren Hersenletsel, omgaan met MS en Parkinson, systemisch werken, omgaan met prikkelbaar gedrag & chronische pijn, NAH en psychiatrie, hersenaandoeningen en anatomie en waardevrij kijken.

Opleidingen

Ondernemingsrecht, Rijksuniversiteit Groningen

Professioneel coach

Kundalini Yoga Teacher

Reiki

Holistisch therapeut

Diverse vakinhoudelijke cursussen zoals: systemisch werken, oplossingsgericht werken, waardevrij kijken, werken met de Roos van Leary, methoden & technieken in begeleiding, NAH, omgaan met rouw etc.