Remember one thing: listen to everybody very patiently, and act only when you have to act.
— Yogi Bhajan

 

COACHING

In coaching vind je ondersteuning. Iemand die met aandacht, zorg en kennis met je meekijkt en spiegelt. Zodat je meer inzichten krijgt. In je eigen kracht, patronen en doelen. Je krijgt handvatten deze succesvol te bereiken en in te zetten. Coaching brengt balans.Coaching voor bedrijven

Opleiding en werkervaring

Mijn universitaire juridische basis leerde me snel analyseren, ordenen en begrijpen. Aangevuld met een opleiding tot professioneel coach en yogadocent ben ik een gewaardeerde coach op niveau. Ik volgde diverse vakinhoudelijke cursussen en trainingen zoals: oplossingsgericht werken, waardevrij kijken, werken met de Roos van Leary, methoden & technieken in begeleiding. Ik vind het belangrijk te blijven leren en ontwikkelen en volg daarom met plezier cursussen en trainingen.

Ik heb ruime ervaring als coach en teamtrainer binnen bedrijven. Mijn expertise ligt bij de volgende onderwerpen:

  • Communicatie

  • Ontdekken van je eigen talent en waarde

  • Samenwerken

  • Grenzen stellen

  • Concentratie en focus

  • Rust

 

Hoe het werkt

U neemt contact op en we maken een afspraak voor een persoonlijk kennismakingsgesprek. Hierin wordt onderzocht of een traject wenselijk is en de duur en kosten van het traject bepaalt. Er zijn tussentijdse evaluatiemomenten. Einde traject wordt gezamenlijk bepaald. De tarieven zijn van meerdere factoren afhankelijk.

praktijk voorbeeld

Pieter loopt als teamleider vast bij een grote zorginstelling. Zijn bijeen gevoegde team levert onvoldoende resultaat en hij ervaart zelf stress. In de coachingsgesprekken die veelal wandelend buiten plaatsvinden ontdekt Pieter het belang van opbouw en begeleiding van het nieuwe team en hoe hij daar tijd en aandacht aan kan geven. Tevens leert hij wat hem spanning oplevert en hoe hij deze kan verminderen en voorkomen. Na een half jaar is de sfeer in het team verbeterd, zijn de resultaten naar wens en slaapt Pieter weer beter. Hij straalt meer rust en vertrouwen uit. Het traject wordt in overleg met goed resultaat afgesloten.

coaching voor particulieren

Opleiding en werkervaring

"Selma luistert, dat is haar grote kracht”

Naast mijn opleiding tot Professioneel Coach, yogadocent en Reiki behandelaar, volgde ik verschillende cursussen zoals: verlies- en rouwverwerking, omgaan met chronische pijn en prikkelbaar gedrag, systemisch kijken. Met veel plezier blijf ik me steeds ontwikkelen door het volgen van nieuwe opleidingen.

Ik werk al jaren als coach bij verschillende vraagstukken. Vaak gericht op het (her)vinden van innerlijke kracht en drijfveren en eigen rust en kwaliteiten.

Hoe het werkt

U neemt contact op en we beslissen gezamenlijk of er voldoende vertrouwen is om een traject in te gaan. Het te behalen doel wordt zo concreet mogelijk bepaald. Indien mogelijk vinden de gesprekken zoveel mogelijk plaats in de natuur om ook daarvan de heilzame werking te ervaren.

Praktijkvoorbeeld (namen gefingeerd):

Ewoud start een traject omdat hij ziek thuis zit. Al eerder viel hij uit bij een vorige werkgever. Hij heeft lichamelijke klachten, zijn relatie loopt niet lekker en hij wil ander werk.

Tijdens de begeleiding ontdekt Ewoud hoe moe hij is en hoe lang hij dingen heeft gedaan buiten zijn comfort zone. Door het doen van de aangereikte yoga en meditatietechnieken leert hij zijn eigen gevoel herkennen. Hij realiseert zich dat hij beslist welke gedachte hij aandacht geeft en daarmee welk gevoel hij heeft. Door de gesprekken sterkt Ewoud aan en ontdekt weer waar hij plezier in heeft. Dit heeft een positief effect op zijn relatie. In overleg beëindigen we het traject wanneer Ewoud gestart is in een nieuwe functie die hem op het lijf geschreven is.