Wat er in zit komt er uit!

Een foto vandaag. Met een prachtig beeld. Het is de Amaryllis bol die al weken in mijn woonkamer staat. Een dikke, donkere, onooglijke  bol met daaruit gegroeid 1 kaarsrechte groene stengel.


Aan die stengel 6 prachtige bloemen. Zes! Een beeld wat me raakt. Omdat ik de verbinding leg naar jou, ons en mezelf. Want hoewel je misschien het idee hebt dat je basis, je bol niet zo prachtig is als je zou willen, is het toch zo dat ook in jou alles zit om helemaal uit te groeien. In alle weelde, schoonheid, kleur, plezier en pracht die je maar in je hebt.
Daartoe helpt loslaten en vertrouwen. Twee dingen die niet gemakkelijk zijn wellicht. Maar door erop te focussen en te mediteren raak je ermee bekend en lukt het je om daar meer bewust mee om te gaan. Ongetwijfeld voel jij je ook soms onzeker, wanhopig, verdrietig, machteloos en ellendig. Misschien helpt dan dit beeld je om weer vertrouwen te vinden. In jezelf.
Want ook al zit het tegen, proberen anderen je het deksel op de neus te houden, zolang je vertrouwt, liefde kent, loslaat en stap voor stap doorgaat, gaat jouw groei onverstoorbaar door.
Geniet er maar van. Fijne dag.