Een stormachtige tijd


Afgelopen weekend las ik een boek waarin de samenleving in 2015 werd omschreven. In dit boek staat nogal stellig een aantal heftige veranderingen beschreven die ons te wachten staan volgens de schrijver.
Het boek beschrijft de veranderende tijd. De omwenteling van individualisme naar verbinding, vrij vertaald. Het egoïsme, afgescheiden zijn wordt vervangen door delen met elkaar. Doen waar je goed in bent, vanuit je eigen kern. Er wordt gezegd dat wanneer je dat doet dat de engelen dan mee gaan werken en er extra licht gestuurd wordt om je stappen te belichten. Verder wordt er omschreven dat ons huidige geldsysteem zal verdwijnen. Want juist als iedereen doet en leeft vanuit zijn eigen lichte kern, zal de ruilhandel met behulp van geld zoals we het nu kennen niet nodig zijn.Een nogal ‘zweverig’ boek, wordt het ongetwijfeld genoemd….
Maar wel met een prachtige kern die ik waarlijk geloof en waar ik regelmatig voor op de barricade klim: ga naar je kern en doe waar je hiervoor bent. Niet meer en niet minder.
Moeilijk? Ja en nee. Want wanneer je stevig vasthoudt aan oude zekerheden en overtuigingen is het lastiger loslaten. We kennen allemaal het gevoel van de vrije val, bijvoorbeeld in de Python bij de Efteling. Whoehaaa!! Waar ga je naar toe?
Maar wanneer je kennis maakt met jezelf, het vertrouwen voelt in je eigen kern is het stukken makkelijker om los te laten. En zoals iedere week weer: ga mediteren. Het sterkt je. Het maakt het makkelijker de veranderingen te beleven in vertrouwen.
En dan lijkt het zo te zijn dat de tijd en de gebeurtenissen van vandaag je geen keuze laten: Wallstreet is dicht! Een heftig regeerakkoord op allerlei gebied. Prachtige samenwerkingsverbanden op verschillende niveaus (kijk eens naar http://geldloos.nl/tags/gereedschap waar je je gereedschap met de buren kan delen). Mijns inziens is alles wat je kan doen met vertrouwen en verbazing kijken. Open staan en genieten. Het is een prachtige aarde. Vol in beweging.
Mediteer. Iedere dag. 5 minuten. Deel en zoek de verbinding.