Spring!


In het momenteel prachtige bos rondom Arnhem springt een kangoeroe rond! Onduidelijk waar hij vandaan komt maar hopelijk zwaar aan het genieten van het prachtige groen, de bomen die vol overgave hun takken openen met uitbundig groene bladeren. Gelukkig valt er meer dan genoeg regen om al dat nieuws te voeden.
Een mooi beeld wat mij zeer vrolijk stemt. Op de dag waarin bekend wordt dat de economie het eerste kwartaal wederom gekrompen is en er zorgen zijn over een half miljoen kinderen in Nederland die te maken hebben met mishandeling en/ of armoede.

De dag waarop ik eigenlijk wilde schrijven over Rutte en Wilders die het niveau van hun communicatie nog niet echt hebben opgeschroefd. Een aantal maanden geleden de kleuterklas-uitspraken (‘doe ff normaal man! Nee, doe zelf ff normaal!’) worden netjes voortgezet in moddergooien over verloren stemmen etc.
De dag die midden valt in een hectische tijd. Voor mij persoonlijk en, met grote kans, ook voor jou. Omdat de nieuwsfeiten over elkaar heen tuimelen. Steeds weer gaat het over de economie, werken, zorgen, overleven in een hectische tijd. Of misschien raken de nieuwsfeiten jou minder maar is het toch hectisch voor je omdat er op het persoonlijke vlak in je leven veel beweging is.
Een dag, periode, fase en land dat vraagt om leiderschap. Leven, zijn, ervaren en werken vanuit je zelf. Ik schrijf er regelmatig over. Een leiderschap dat krachtig, puur en waardevol wordt wanneer het komt vanuit je zelf. Waarin je je eigen verantwoordelijkheden neemt. Op je werk, in je relaties en zeker wanneer je in de spiegel kijkt: hoe gaat het met die persoon? Kijk er eens naar. Wat zie je? In het gezicht, de ogen, de lijntjes. Een goede oefening om dagelijks te doen.
En wanneer je merkt dat er dan vooral kritische, negatieve gedachten komen, bedenk je dan wat je dat oplevert en doe onderstaande meditatie. Want pas wanneer jij begint met veranderen, met vrede vinden in jezelf, vind je weer plezier, licht en kracht om je leven te leiden. En daarmee verander je je lijden in leiden en ben je een voorbeeld voor anderen.
Neem het beeld voor je van de huppelende kangoeroe: de vrijheid tegemoet, het leven in. Met natuurlijk tegenslag. Maar ook de ruimte en het plezier. Voor jezelf. En daarmee voor de ander!Hup! Het bos in!
Ga zitten in meditatiehouding. Adem een aantal malen rustig in en uit en ontspan op iedere uitademing je lichaam steeds een stukje verder. Deze meditatie richt zich op de gedachten die je over jezelf hebt. Onderzoek dit eerst: denk je positief over jezelf en je ervaringen in dit leven of negatief? Creëer voor en over jezelf positieve gedachten. Wanneer je in het verleden ervaringen hebt meegemaakt die je beperkten bij de vorming van een positief zelfbeeld, sluit het verleden dan af. Vergeef het verleden en vind de rust om los te laten en in het nu te leven.
Door positief naar jezelf te kijken creëer je nieuwe normen voor jezelf en je omgeving welke liefdevol en ondersteunend zijn. Vanuit daar kan je jouw betekenis, invulling en rol verder invullen en waarde geven.
Laat tijdens de meditatie je gedachten hier over gaan. Stuur ze steeds naar een liefdevolle en ondersteunende gedachte over jezelf. Als je wilt breng je tijdens de meditatie je aandacht naar het punt tussen je wenkbrauwen.
Doe deze meditatie regelmatig. Het kost tijd om deze verandering in te laten bedden.